Kategorier
Flyttstädning

Flyttstädning i Solna – vad krävs egentligen?

När man flyttar från en bostad i Solna måste man städa noga efter sig. Men det kan vara svårt att veta vad en flyttstädning innebär. Här är en checklista.

Det är väl känt att man kan ha lite olika uppfattning om vad som är välstädat. Därför har branschen tagit fram särskilda regler gällande flyttstädning. Lite förenklat kan man säga att man måste städa bort alla spår efter sig när man flyttar ut från en bostad. Det innebär att bostaden måste städas från golv till tak och att allt damm och smuts måste avlägsnas.

En flyttstädning kan ta flera dagar att utföra för den som är ovan. För att inte riskera att städa samma yta flera gånger kan det vara bra att göra en checklista för varje rum. Det kan också vara smart att börja uppifrån och arbeta sig neråt för att inte riskera att sprida damm och smuts över redan rengjorda ytor. 

Börja med att damma taket och väggarna. Var extra noga med lister och glöm inte bort att även rengöra bakom elementen. Torka även av strömbrytare och dörrhandtag. Alla skåp, lådor och garderober ska noga rengöras. I köket måste man även städa bakom vitvarorna och i badrummet under badkaret. 

Så mycket kostar en flyttstädning

Man måste inte anlita en städfirma vid en flyttstädning, man kan själv städa bostaden efter sig. Men har man ont om tid eller är osäker på hur en flyttstädning går till är det bättre att man hyr in en städfirma. Att ta hjälp med städningen behöver inte innebära någon gigantisk kostnad då man kan använda sig av rutavdraget.

Priset för en flyttstädning beräknas efter hur stor bostaden är och hur många rum, badrum och toaletter den har. Ofta ingår inte fönsterputsning utan det är en tjänst som man måste köpa till. Detta då vissa äldre fönster kräver putsning mellan glasen, vilket tar mycket längre tid. 

Priserna på flyttstädning kan också skilja mellan olika firmor i Solna. Det kan därför löna sig att ringa runt och be om prisuppgifter innan man bestämmer sig för vem man ska anlita. Viktigt är förstås att den städfirma man väljer också lämnar garanti på städningen och rättar till sådant som blir fel. Läs mer om flyttstäd på webbsida: flyttstädningsolna.nu för att kunna hitta mer information och tips.