Kategorier
Städ

Individuellt anpassad hemstädning i Stockholm

Idag är det inte längre fult att anlita städhjälp. Men för den som funderar på att ta hjälp med hemstädning i Stockholm finns det en del att först ta ställning till. Här kommer några smarta tips.

Allt fler har upptäckt fördelarna med att ta hjälp med hemstädningen. Som stressad barnfamilj eller som heltidsanställd med många andra intressen, kan hemstäd innebära att man får den extra tid man behöver för att få vardagen att gå ihop. En hemstädning kan se ut på många olika sätt och ska vara individuellt anpassad för att bli riktigt bra. Det kan exempelvis betyda att gästrummet som inte används särskilt ofta inte städas varje vecka, utan man lägger i stället lite extra tid på köket eller något annat rum. Det finns även olika tilläggstjänster som man kan kombinera med hemstädning, som exempelvis städning av skafferi, kyl och frys. Också fönsterputsning är en vanlig tilläggstjänst, precis som hjälp med tvätt och strykning. Vissa städföretag erbjuder till och med trädgårdsarbete och att städa upp i trädgården. Innan man kontaktar ett städföretag kan det därför vara bra att fundera över vad man vill ha hjälp med och hur ofta. Men man kan också köpa till extratjänster vid enstaka tillfällen.

Det är viktigt att man känner sig trygg med den hemstädning man väljer

Det finns många olika företag som erbjuder hemstädning men kvalitén på städningen kan variera. För att få riktigt bra hemstädning i Stockholm ska man vända sig till ett städföretag som är certifierat och som har utbildad och fast anställd personal. Då får man alltid samma person som kommer och städar, vilket brukar underlätta och kännas tryggt. Ett seriöst städföretag erbjuder också alltid en kostnadsfri konsultation då man tillsammans går igenom hemstädningens omfattning och vad som förväntas. Det kan vara bra att kontakta mer än ett företag för att jämföra priser, men också för att hitta det städföretag som man känner att man trivs bäst med. Passa därför på att ställa frågor till städföretagets personal vid mötet och se det lite som en anställningsintervju. Det är viktigt att man skriver ett ordentligt avtal med den städfirma man väljer, där villkoren klart och tydligt framgår tillsammans med priset på hemstädningen. Det vanliga är att man löpande prenumererar på städningen till den dagen man säger upp den. Man kan när man vill också få kontraktet ändrat om man märker att behovet av hemstädning ökar eller minskar.